Saturday, July 24, 2010

IV PÄEV SELIGER – MOSKVA

Hommik algas nii kui alati. Otsustasime vaatama minna Seligeri kloostrit mis asub keset järve saarekesel. Ilus puhas. See kant on üldsegi ilmselt suurlinnade rahvaste puhkuse kombinaat aga kuidas on suudetud seda puhtust enamvähem hoida – ei tea.
Aga põhiline, teel kloostri juurde sõtsime mööda sellest noortelaagrist millest oli hiljuti juttu Eesti Ekspressist. No ütleme nii, et olles CNN näinud Talibani ajuloputuslaagreid noortele siis see oli täpselt samasugune. Tohhutu maa-ala, tarastatud ja sõjaväelaste poolt rangelt vastatud. Kohtasime lõunaeg lätlasi kes olid sinna minemas. Mitte küll puhkama aga töömõttes. Nad olid juba hetkel niiviisi meelestatud, et kui võimalik siis oleks nad nõus Venemaa eest kuulipilduja ette hüppama, ma ei tea mis siis veel saab kui nad selle laagri on lõpetanud. Ehk siis lühidalt NASHY koolituslaager.

Teel Moskva poole peatusime Zamenskoje – Pajoki mõsas. Põhimõtteliselt oli see Imperaatorite peapidamise koht. Mõni Mõis!!!

Olgu veel öeldud et viimased 4 päeva on olnud tõsiselt mõnusad ilmad. A’la 32 ja rohkem kraadi sooja. Ei tae mis see peaks tähendama, kas pärast same lund….???
Ja tsiklimeestele mõjub see vägagi rusutavalt. Põhimõtteliselt päevas 8h leiliruumis istumist.

Õhtuks jõudsime Marioni sõjaväesõbra Andrei juurde. Ööbisime tema juures õues koos 5 koera, 6 kassi, kilpkonnade, hamstrite, kanade, tuvide, faasanite, hanede, ja kurat teab mis pudulojuste keskel. Olgu veel öeldud, et kõik loomad olid eri eksootilist tõugu, karvaga ja ilma. Maja ise selline vanast suvilarajoonist välja kasvanud pooluusrikaste rajoon. Maja ise sisemiselt ja välimiselt ei midagi erilist. Aed oli suhtkoht hästi hoolitsestud Tadziki aedniku poolt. Kuna meie ise seda kooperatiivi üles ei leidnud siis ütles Andrei, et tuleb meile rolluga teeäärde vastu. Marion oli närviline kui piirivalve koer, et kus on roller. Rollu oli aga Range Rover Supercharged J
Muidu inimene tore ja reaalse mõtteviisiga v.a. et kõik peab olema “gruta”Väga vahhva kogemus saada kohaliku touchi.


Mõni mõis!


Seligeri järve ääres pakuti igat sorti suitsu kala. Kuna need olid seal praadinud juba päeva suures kuumuses siis jätsin seekord ostma. Mine tea hakkab kõhus veel rallima...


Seligeri klooster





No comments:

Post a Comment